Reviews

project xx

Glenfiddich's Experimental Series - Project XX (Paul Nelson - 28 aug 2017)

Het verhaal achter deze whisky moet wel bekend zijn bij alle whisky liefhebbers!

20 Malt Masters waren uitgenodigd en losgelaten in het Glenfiddich distillery, elk werd gevraagd om een vat uit te kiezen van de duizenden die opgeslagen waren in het warenhuis.

Het was toen aan Malt Master Brian Kinsman de taak om de 20 gekozen vaten samen te voegen tot deze smakelijk single malt.

Het verhaal begint met een klassiek fruitig aroma met een suggestie van appel en peer. Rijke vanille, eiken uitgebalanceerd met gekarameliseerde suiker en een vleugje drop.

Palate is diep, complex, maar toch nog mellow. Een ongewone noot van geroosterde amandelen completeert het suikerspin zoetigheid. Kaneel en 'crisp' tannine zijn ook aanwezig.

Een lange afdronk met zoete eiken sluit het verhaal af.

Conclusie : de samenwerking heeft zijn vruchten afgeworpen. Dit is zeker een whisky die iedereen een keer geproefd moet hebben. 

Dat gezegd te hebben, het is niet zodanig goed dat het een permenent plekje krijgt in onze collectie en zal worden afgewisseld worden met andere drams.

(85/100pts)


Meer info @ www.glenfiddich.com


Wilt u ook een NEAT glas? Kijk in onze webshop.

Puni NeroPuni Nero Batch 1 2016 (Paul Nelson - 19 aug 2017)

Er zijn maar 3,000 flessen van de gelimiteerde oplage '16 Puni Nero en wij hebben er een bij RMDW NL!

Rijping is puur op Pinot Noir vaten gebeurt en dat levert een fruitig aroma van pruimen, wilde bessen en sinaasappel schil.
De NEAT glas verzacht het bouquet en voegt nuancesvan chocolade toe.
De palate is een en al sappige mout, kruidig pruimen, peper en eiken.

De afdronk heeft een ingehouden nasmaak met hints van 'Turkish Delight' (Turks fruit) en gedroogde cranberries.

Conclusie: Net als bij de Puni Alba is het de distillers gelukt om een jeugdig whisky (3jr) te camoufleren met ongewone vat rijping. Het is niet briljant, zeker niet slecht. Het is interessant.

Ik ben wel benieuwd wat een extra aantal jaren zou kunnen doen om deze expressie van Puni op weg te helpen. (Misschien wel beginnen met een bourbon vat)

(85/100pts)

Neem een kijkje op de Puni website: www.puni.com

Wilt u ook een NEAT glas? Kijk in onze webshop.

Klik hier voor het review archief