NEAT - the ultimate spirits glass

Het NEAT glas is een must-have voor elke whisky enthousiast. Door zijn speciale vorm en laag profiel is het mogelijk om te genieten van de aroma's van de whisky en ze te evalueren zonder afgeleid te worden door de alcohol dampen.

Wij gebruiken het NEAT glas in combinatie met een Glencairn als wij nieuwe whisky's testen en beoordelen.

Het NEAT glas is via de Proef Whisky Webshop te bestellen.

 

Proef de waarheid

Het NEAT glas is het herdefiniëren van de beste manier om whisky's en sterke drank te waarderen. Door het elimineren van ongewenste alcohol tinteling, is het NEAT glas het enige glas dat ethanol scheidt van essences en de complexiteit toont van uw drankje. 

Als het officiële glas voor tal van gerenommeerde “spirit contests’’, is het een vertrouwde keuze voor echte whisky en spirit waardering. Proef de waarheid, los van de alcohol, neem een slokje om te proeven en te ontdekken wat er echt verstopt is in je whisky of andere spirit met het NEAT Glas.  

Het NEAT Glas werd uitgevonden door George Manska geïnspireerd door de uiterst getalenteerde glas ontwerper Dale Chihuly, wiens werk is tentoongesteld over de hele wereld.  Tijdens de eerste pogingen om het glas te blazen, bleek het resutlaat van George niet zoals hij had gehoopt. George was geïntrigeerd door het ontwerp, en hij proefde er enkele van zijn favoriete whisky mee. Dit glas leverde een vollere expressie en meer intense smaak mede door het vervallen van de alcohol tinteling.  George wist toen dat dit glas buitengewoon was, maar hij was nog niet zeker waarom. Dus nam hij de taak op zich om te begrijpen hoe het glas werkte. In samenwerking met de Universiteit van Nevada ontdekten ze dat gebogen rand van het glas de sleutel was en noodzakelijk was om deze nieuwe aroma ervaring te krijgen. Meer dan vijftig verschillende ontwerpsessies, honderden proeverijen en GCMS studies hebben geleid tot het NEAT Glas we vandaag hebben.

Hoe werkt het?

De achterliggende wetenschap. Ongeveer 90% van wat wordt gezien als de smaak is eigenlijk ruiken, dus waarom laten we de alcohol tinteling de echte waardering van onze whisky’s en sterke drank verstoren? Alcohol tinteling staat in de weg en maskeert niet alleen de prettig aroma’s, maar een aantal van de meest belangrijke. 

Het is Natural Engineered Aroma Technology (NEAT), de hals van ons glas versterkt de aroma’s van uw whisky, gin, rum, cognac of andere sterke drank, terwijl de alcohol moleculen worden verspreid met de essences van de ethanol. Daardoor wordt er , wat wij noemen, een ‘sweet spot’ gecreeerd, waar je neus, zonder de tinteling van alcohol kan ruiken. Niet alleen dat, de alcohol vluchtigheid geeft ook een betere mogelijkheid tot proeven door de vloeistof over je gehemelte te rollen – in tegenstelling tot uitsluitend het midden van uw smaakpapillen te beroeren zoals bij het andere conventionele glaswerk.

Voor meer informatie kunt u terecht op www.theneatglass.com

 Patents: NEAT design patent USA D663165, utility patented PRC, utility patent pending in USA, Austria, Germany and UK.

SCIENCE BUILT A BETTER GLASS - and everybody nose it