Proef Whisky
 Whisky proeverijen en meer! 

Whisky reviews

 

Nieuw!

Squaremountains Whisky Single Malt Batch 02

De eerste batch single malt Squaremountains Whisky was binnen 24u uitverkocht, hoe zal het gaan met Batch 02?

Deze heeft 1106 dagen mogen rijping op een 225L vat waar voorheen rode bordeaux wijn (Tonnellerie Cadus) heeft mogen rusten...

Er zijn 256 flessen van 70cl @ 46% van gebotteld.

Het begint met zacht, fruitig en bloemig neus aroma's. Tonen van perzik, rode bessen en gedroogde vijgen worden aangevuld met hints van vanille, gras, hooi en dennenhars.

Het gaat dan over naar een zoet en kruidig palate. Een samenspel van granen, honing, melkchocolade met zweempje vanille en noten laat ons denken aan graankoekjes. Er is ook een fruitigheid van roodfruit aanwezig, voornamelijk zoete kersen en rode bessen. Zwarte peper en vleugje kaneel maken het geheel compleet en geven een beetje "kick".

De afdronk is medium tot lang en kruidig. Eikenhout (tannine) staat voorop samen met zwarte peper, geroosterde hazelnoten met accenten van karamel en granen.

Een lekkere en interessante whisky! Dat de neus, palate en afdronk steeds een andere scala van aroma's liet zien konden we zeer waarderen.

Sláinte!

- Paul N & Jeannot P

Gelimiteerde oplage! Willen jullie ook een fles? Kijk snel in de webshop van Squaremountains!


The Whistler - The Good, The Bad And The Smoky

Eerbetoon van Boann Distillery aan de populaire spaghetti westerns van vroeger...

3 Ierse single malts vormen de basis van deze blend, na een initiële rijping op ex-bourbon vaten kregen ze een finish op quarter casks van Laphroaig.

Non-chill filtered gebotteld @ 48% ABV

Neus: licht rokerig, voornamelijk kampvuurrook. Licht ziltig, medicinaal karakter. Verder een bourbon zoetheid met redelijk van vanille. Verder aroma's van kruidnagel, toffee, melkchocolade en stoofpeertjes. Na een tijdje komt er een thee geur na voren.
Palate: kruidig en weer licht rokerig. Zachte vanille en fruit spelen samen met gember en een pepertje. Ook pikken we een tabak nuance op tegen het einde aan richting afdronk.
Afdronk: Wederom licht rokerig en ziltig. Zachte  kruidigheid houdt ook aan met een zoetheid van granen. Afdronk eeft ook een licht drogend effect.

We hadden meer "smokiness" verwacht vanwege de naam en presentatie... maar desondanks een hele smakelijke whisky! (Vooral voor de ±€40 dat het mag kosten)

Sláinte!


- Paul N & Jeannot P


Beek Vintage Whisky Calvados Finish

De Dutch premium blend van Beek Spirits met een Calvados accentje? Laat maar komen...

Neus: fris en fruitig. Veel appel, (lichte)graantonen, citrus, eikenhout en zweempje rook. Tarte tartin op 44,7%!
Palate: kruidig appeltaart! Vanille, kaneel, eikenhout en een licht koffie aroma.
Afdronk: redelijk lang. Eerst frisse appel wat dan overgaat naar appeltaart. Granen sluiten het af.

Met een finish van 17 maanden op een vers Calvados vat van 400L, is de Beek Whisky Calvados Finish wel een bijzonder drammetje...

Sláinte!


- Jeannot P
Kijk hier voor meer reviews -> Archief 

(Neem ook een kijkje op ons Youtube kanaal!)

E-mailen
Bellen
Info
Instagram