The Whistler - The Good, The Bad And The Smoky
Eerbetoon van Boann Distillery aan de populaire spaghetti westerns van vroeger...
3 Ierse single malts vormen de basis van deze blend, na een initiële rijping op ex-bourbon vaten kregen ze een finish op quarter casks van Laphroaig.
Non-chill filtered gebotteld @ 48% ABV
Neus: licht rokerig, voornamelijk kampvuurrook. Licht ziltig, medicinaal karakter. Verder een bourbon zoetheid met redelijk van vanille. Verder aroma's van kruidnagel, toffee, melkchocolade en stoofpeertjes. Na een tijdje komt er een thee geur na voren.
Palate: kruidig en weer licht rokerig. Zachte vanille en fruit spelen samen met gember en een pepertje. Ook pikken we een tabak nuance op tegen het einde aan richting afdronk.
Afdronk: Wederom licht rokerig en ziltig. Zachte kruidigheid houdt ook aan met een zoetheid van granen. Afdronk eeft ook een licht drogend effect.
We hadden meer "smokiness" verwacht vanwege de naam en presentatie... maar desondanks een hele smakelijke whisky! (Vooral voor de ±€40 dat het mag kosten)
Sláinte!
- Paul N & Jeannot P